Nova vest
Košarka

Petak, 22.10.2021.

09:10

"Bjelica je paklen igrač"

Golden Stejt Voriorsi su ostvarili i drugu pobedu u šampionatu NBA, a Nemanja Bjelica imao je dobar učinak.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

On je za 16,5 minuta na parketu imao šest poena i isto toliko uhvaćenih lopti, ali čini se da je njegova uloga u timu sve bitnija.

Srpski košarkaš je u avgustu potpisao ugovor sa Voriorsima, ali je njegov dolazak pripreman punih mesec dana.

Generalni menadžer Golden Stejta Bob Mejers je otkrio da su ljudi iz kluba duže vreme pratili Bjelicu i pokušavali da obezbede njegov dolazak i pored toga što statistički nije imao najsjajniju sezonu igrajući za Majami i Sakramento.

Način njegove igre i iskustvo bili su presudni da ubede ljude iz Voriorsa da je on potreban ekipi.

"Pokušavali smo nekoliko puta da ga dovedemo tokom prošle godine, ali nismo uspevali da napravimo dobar dogovor za njih i za nas i onda je on otišao u Majami, ali se tamo nije snašao najbolje. Oduvek nam se dopadao, mislili smo da će se lako uklopiti u ono što mi radimo i to je ono što sada vidite. Mnogo dobrog čitanja igre i reakcija, mnogo proizvoljnosti", kaže Mejers.

Bjelica je do sada opravdao poverenje, posebno u ofanzivnoj fazi.

Protiv LA Lejkersa na premijeri je ušao sa klupe i postigao 15 poena uz devet skokova, bio je gotovo nezaustavljiv.

Trener Stiv ker je oduševljen, smatra da ke on sjajan dodatak ovom timu, jer je u stanju da napada odbrane koje su uglavnom fokusirane na Stefa Karija.

"U tome je lepota naše igre ove godine, gradimo igru da koristimo prednost četiri na tri. Bjelica je paklen igrač. Svi smo gledali kako širi igru i kako pogađa za tri poena, ali on pokazuje i svoju sposobnost da proigrava, dribla i organizuje igru", kaže Ker.

On dodaje da je svestan da će njegov tim biti tu u prednosti u odnosu na mnoge ekipe.

"Kada imate četiri na tri i momke poput Drejmonda Grina, Bjelicu, Andrea Igudalu, šutere poput Džordana Pula i Demijona Lija, Ota Portera, imaćete uvek dobar šut. Stef je sjajan jer generiše svaku prednost, mislim da imamo tim koji to ove sezone može da iskoristi", zaključio je trener Voriorsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve