Nova vest
Košarka

Petak, 22.10.2021.

08:15

Majami osporio Adetokumbovu MVP kandidaturu pobedom od 42 poena razlike

Košarkaški Majamija ubedljivo su slavili protiv Milvokija 137:95 u "FTX" Areni.

Izvor:

Autor:

Majami osporio Adetokumbovu MVP kandidaturu pobedom od 42 poena razlike
Foto: Profimedia

Igrači Hita su već tokom prve četvrtine stigli do prednosti od 25 poena, a više od oko 20 poena razlike bilo je sve do treće četvrtine kada je dodatno porsala.

U jednom trenutku je iznosila 42 poena, što je ujedno i konačna na ovom meču.

Slabu su šutirali igrači Milvokija na ovom meču s obzirom na to da su iz igre imali 38,1 odsto. Situacija na šutu za dva poena je bila dobra, ali, kako kažu, "živiš od trojke i umireš od trojke".

Baksi su za tri poena imali 12 pogodaka iz 42 pokušaja. Pored toga, igrači ekipe sa Floride su "debelo" nadskočili protivnika sa čak 20 skokova više (58 naspram 38).

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Tajler Hiro. "Šesti igrač" Majamija je ubacio 27 poena za 24 minuta, a imao je i šest skokova i pet asistencija. Pratio ga je Džimi Batler sa 21 poenom, dok je Adebajo imao poen manje, ali i dabl-dabl učinak sa 13 skokova.

Debi za Majami imao je Kajl Lauri koji je letos stigao iz Toronta. koji je imao loše šutersko veče te meč završio sa pet poena i šest skokova.

Zanimljivo je da je pre ovog meča Pi Džej Taker izjavio da je zaokružio u kalendaru sve mečeve koje će njegova ekipa igrati sa Milvokijem tokom sezone. Taker je bio član prošlogodišnje šampionske generacije, ali Baksi nisu produžili saradnju sa veteranom. Sa osam poena i šest skokova pomogao je Majamiju da stigne do ubedljive pobede, ali i do lične osvete.

Kod protivnika je najviše poena postiga Janis Adetokumbo u partiji koja je daleko ispid njegovog nivoa. Grk je na terenu proveo samo 22 minuta i za to vreme ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova. Ostali košarkaši Baksa su se nizali sa poenom manje od svog prethodnika Grejson Alen je ubacio poen 14, a dva manje je imao Sandro Mamukelašvili.

Baksi naredni meč igraju u Teksasu protiv San Antonio Sparsa, dok će Majami svoj meč igrati sa Indijana Pejsersima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve