Nova vest
Košarka

Sreda, 30.06.2021.

08:00

Rekord karijere Bogdana Bogdanovića, Atlanta izjednačila

Košarkaši Atlanta Hoksa su rezultatom 110:88 pobedili Milvoki Bakse u 4. meču finala Istoka.

Izvor: SN

Autor: SN

Rekord karijere Bogdana Bogdanovića, Atlanta izjednačila
AP Photo/Brynn Anderson

Hoksi su gubili sa 2-1 u seriji i Tre Jang se povredio i propustio je četvrti meč, a Atlanta je uspela da pobedi i poravna rezultat u seriji.

Sjajnu partiju je imao Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 20 poena, od čega 6 trojki i 4 ukradene što je rekord njegove karijere u plej ofu i uz to imao 3 skoka i 5 asistencija.

Lu Vilijams je po prvi put u svojoj karijeri bio starter u jednoj plej-of utakmici i meč završio kao najefikasniji igrač sa 21 poenom, uz 5 skokova i 8 asistencija, dok su Hurter i Kapela ubacili po 15, a Rediš 12 poena.

Na drugoj strani, 19 poena, 5 skokova i 9 asistencija je imao Džru Holidej, 16 poena je ubacio Kris Midlton, a 14 je postigao Janis Adetokumbo.

Janis je utakmicu završio pre vremena, on je povredio koleno sredinom treće četvrtine i izašao iz igre, nije izgledalo naivno i već sutra će obaviti dodatne preglede pa ćemo znati da li će nastupiti u meču broj 5.

Što se same utakmice tiče, Hoksi su odlično otvorili meč i zahvaljujući dobrom šutu sa 25:22 dobili prvu četvrtinu, evidentno je da nije bilo previše poena u prvom poluvremenu, da su odbrane bile na visini zadatka.

Domaćin je Milvokiju dopustio samo 16 poena u drugom kvartalu i sa ubedljivih 51:38 odlaze na poluvreme, a po povratku na parket smo videli nekoliko odličnih defanzivnih poseda Janisa, da bi se ubrzo potom povredio...

Hoksi su im u tom trećem periodu ubacili 36 poena, nastavili da mirno kruziraju ka pobedi u četvrtom meču i slavili sa 110:88 pred povratak u Fiserv Forum u noći između četvrtka i petka.

Meč se igra od 2 časa i 30 minuta, a možete ga pratiti na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve