Nova vest
Košarka

Petak, 25.06.2021.

20:40

Jokićev otac otkrio zašto Nikola ne igra za Srbiju: Postoje tri razloga

Branislav Jokić, otac srpskog košarkaša Nikole Jokića, otkrio je tri razloga zbog kojih njegov sin neće igrati za reprezentaciju Srbije ovog leta.

Izvor:

Autor:

Jokićev otac otkrio zašto Nikola ne igra za Srbiju: Postoje tri razloga
Foto: Profimedia

Aktuelni MVP NBA lige odlučio je da ovog leta ne igra kvalifikacije za Olimpijske igre i OI ako se Srbija plasira u Tokio.

U razgovoru za televiziju K1, Branislav Jokić rekao je da postoje tri razloga koja opravdavaju njegovo neigranje.

"Odbijao sam mnoge novinare koji su me zvali da pitaju... Moj stav je da mi kao porodica ne pričamo, vi ste prvi kojima pričam duže. Ima tri-četiri stvari koje su uticale na njegovu odluku. Klub njemu ne može da zabrani da igra za reprezentaciju, ali isto kaže ako ikako možeš mesec dana da ne uzimaš loptu u ruke, nemoj da ideš u salu, mesec dana se metntalno i fizički oporavi. On bi već sa morao da bude na pripremama i ne bi ispoštovao jedan deo", kaže Branislav Jokić i nastavlja:

"Drugi deo je mentalno stanje, gde je on meni rekao: 'Tata, mene sve živo boli. Jednostavno ne mogu'. Kada u glavi nisi spreman, teško ćeš nešto da pružiš na terenu!".

Što se tiče trećeg razloga...

"Treća velika stvar, najlepša, treba da postane otac. Posle toga treba da se vrati u Ameriku da mu se žena tamo porodi zbog raznih stvari, da ne objašnjavam. Snajka ne sme da leti avionom kasnije, znači moraju da idu ranije.... To su sve te stvari. Neka to razume kako hoće. Njegova odluka je takva i mi smo tu da ga podržimo! Uvek ima normalnih ljudi i onih kojima sve smeta u državi", zaključio je Branislav Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

387 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve