Nova vest
Košarka

Petak, 25.06.2021.

10:15

Najveće "krađe" sa NBA drafta: Jokić, Kavaj, Janis...

NBA liga je objavila spisak najbolje biranih igrača sa NBA drafta u poslednjih 10 godina.

Izvor: SN

Autor: SN

Najveće
EPA-EFE/TANNEN MAURY

NBA sezona se polako privodi kraju, u toku su finala konferencija, a svi znamo da to znači da se približava draft.

NBA draft 2021. godine je zakazan za 29. jul i postavlja se pitanje ko će najbolje proći na draftu "krcatom" talentovanim mladim košarkašima, pa se na sajtu NBA lige pojavio tekst o najbolje biranim igračima iliti "krađama".

Nikola Jokić se takođe našao na ovoj listi. Aktuelni MVP NBA lige je biran sa 41. pozicije i nikada ranije nije MVP bio iz druge runde NBA drafta, čak nije bio niži pik od 15. pozicije.

Stiv Neš i Janis Adetokumbo su bili birani sa 15. mesta, a upravo je Janis jedna od najvećih krađa u poslednjih deset godina, a čovek je bio MVP i defanzivni igrač godine, što je uspelo još samo Hakimu Olajdžuvonu i Majklu Džordanu.

Kavaj Lenard je takođe bio 15. pik, on je biran 2011. godine i morao je da pronađe svoje mesto na ovom spisku, Devin Buker je primera radi bio 13. pik...

Na spisku se nalaze još Džimi Batler, Drejmond Grin, Rudi Gober, Klej Tompson, Donovan Mičel, Kris Midlton, Bem Adebajo, Domantas Sabonis, Paskal Sijakam, Nikola Vučević, Zek Lavin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve