Nova vest
Košarka

Petak, 05.02.2021.

11:35

"Bio sam spreman da 'ubijem' sa 17 godina"

Kolin Sekston, mladi košarkaš Klivlend Kavalirsa, obratio se javnosti putem Playerstribune.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Profimedia

Kolin Sekston je bivši student Alabame i ove sezone igra fenomenalno u dresu Klivlend Kavalirsa, a posebno se priča o njegovim igrama protiv Bruklin Netsa.

Skrenuo je pažnju na sebe kada je imao samo 17 godina...

"Prvi put sam svoje ime stavio na košarkašku mapu kada sam imao 17 godina. Bilo je to pravo niotkuda i malo ko je znao koliko zapravo mogu. U mojoj glavi, bio sam spreman da 'ubijem' i to sa 17 godina. I ubio sam. Na prvih nekoliko utakmica letnje lige za igrače mog uzrasta sam imao 35 poena u proseku. I to bez muke, bio sam ubedljivo najbolji", počinje priču Kolin Sekston.

Drugi put, Sekston je pažnju na sebe skrenuo kada je igrao za Alabamu.

"Sa Alabamom sam došao u Njujork, igrali smo u Barklejs Centru, utakmica koju danas znate kao 3 na 5. Za one koji nisu upućeni: Minesota je na poluvremenu vodila 12 razlike, tenzije su porasle i na nekih 14 minuta pre kraja izbio je haos, pa je čitava naša klupa utrčala na teren da razdvaja. Kako to ide po pravilniku, svi su isključeni i ostali smo sa pet igrača. Ubrzo, Ingram dobija peti faul i ostajemo sa četvoricom... 4 na 5. Potom, Džon Peti šuira za tri poena, protivnik postavlja nogu ispod njega, on povređuje zglob i izlazi napolje. 3 na 5. Gejlin Smit, Rajli Noris i ja, Kolin Sekston jurimo minus od 11 poena. Gotovo, zar ne? Pošto ne postoji pravilo da moramo da predamo, nastavili smo da igramo, a ja ću se boriti dokle god imam šansu. U poslednjih 10 minuta igranja 3 na 5 sam ubacio 19 poena i vodio tim do neverovatnog preokreta. Kolin KO? Uradio je ŠTA? KAKO SE TO DESILO? Sve su to bili komentari na društvenim mrežama uz lude naslove u medijima širom sveta. Ceo svet je saznao da Kolin Sekston ne odustaje", ispričao je košarkaš Klivlenda.

Treći put kada su svi pričali o Kolinu Sekstonu je bilo nedavno, kada je ubacio 42 poena uz po 5 skokova i asistencija, kada je Klivlend pobedio Bruklin a 147:135.

"Dakle, pobedili smo Bruklin posle produžetaka sa 147:135 i hoću odmah da presečem. Nema tu JA, sve smo uradili zajedno, kao tim. Igrali smo snažno, timski protiv favorita protiv tri buduća člana Kuće slavnih. I pobedili smo. Hoću da vam kažem da je ovo momenat da obratite pažnju na Klivlend Kavalirse. Taj meč me je podsetio na onaj kada sam imao 17 godina i kada sam "ubio" protivnike. Obožavam taj osećaj", kaže Sekston za playerstribune.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve