Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.12.2019.

08:30

Lejkersi "održali lekciju" Meveriksima, sjajne partije Dončića i Dejvisa

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa lako su pobedili Dalas Meverikse rezultatom 108:95 i učvrstili prvu poziciju na Zapadnoj konferenciji.

Izvor: SN

Autor: SN

Lejkersi
AP Photo/Miæael Owen Baker

Lejkersi su pobedom nad Dalasom došli na skor 26-7 što je drugi najbolji učinak u čitavoj ligi, a ubedjlivo najbolji na Zapadu.

Domaćin je vodio tokom skoro čitave utakmice i posle tri vezana poraza uspeli su da vežu i drugu pobedu, a "glavnu" seriju su Lejkersi napravili sredinom druge četvrtine.

Tada su ponovo preuzeli kormilo zahvaljujući igračima Maveriksa koji su izgubili nekoliko lopti i za tren oka je prednost Lejkersa otišla na 47:33 na krilima Dvajta Hauarda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Već startom trećeg kvartala je prednost Los Anđeles Lejkersa otišla na 17 razlike, kada je na semaforu stajalo 70:53. Porzingis, Dončić i Barea uspeli su da prekinu seriju Lejkersa i da se makar malo približe.

Lebron je asistencije delio kao od šale, Dejvis lako rešavao situacije sa centrima Dalasa, da bi na kraju trijumfovali rezultatom 108:95. Najefikasniji pojedinac bio je Entoni Dejvis sa 23 poena i 9 skokova, Lebron Džejms je imao 13 poena i 13 asistencija.

Luka Dončić je na drugoj strani imao 19 poena uz 7 asistencija i bio najbolji u redovima Dalasa, a ispratili su ga Delon Rajt sa 14, kao i Fini Smit i Barea sa po 12 postignutih poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve