Nova vest
Košarka

Utorak, 30.04.2019.

17:01

"Bogdan Bogdanović – jedan od najdinamičnijih kreatora igre u NBA ligi"

Bogdan Bogdanović nije samo šuter, Bogdan Bogdanović je igrač sa sklopom veština koje ga čine jednim od najboljih kreatora igre u NBA ligi.

Izvor: SV

Autor: SV

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

To je napisao bloger Aleks Krejmers, u rekapitulaciji druge sezone srpskog reprezentativca u redovima Sakramento Kingsa.

"Sa punih 26 godina Bogdanović ima hladan, opušten pristup, dostojan dugogodišnjem veteranu koji je video i uradio sve. On kontroliše utakmice u kritičnim momentima i retko pravi greške koje skupo koštaju", naveo je Krejmers.

Podsetio je i da je Bogdanović profesionalac od svoje 18. godine, da je jedan od lidera nacionalne selekcije Srbije i šampion Evrolige.

"On razume, kao i drugi igrači u timu, značaj kohezije i poverenja među saigračima. Iako su mnogi bili u čudu kada su primetili da su Kingsi i u finišu sezone ostali u trci za plej-of, Bogdanović nije bio jedan od njih", primetio je autor.

Ističe da je Bogdanović rekao da je dobro seme u ekipi posađeno mesecima ranije, u vremenu dok je tim pokušavao da pronađe svoj stil igre.

"Loše smo krenuli sezonu, a sve je u startu, ja mislim. Od januara ili februara smo počeli da igramo dobro, od tog trenutka smo krenuli malim koracima", rekao je Bogdanović.

Krejmers podseća da je reprezentativac Srbije propustio prvih deset utakmica sezone zbog oporavka od hirurškog zahvata na kolenu, ali je po povratku zauzeo ključnu ulogu kao prvi igrač sa klupe, spreman da zameni plejmejkera Dierona Foksa ili beka Badija Hilda.

"Bogdanović je, u odnosu na ruki sezonu koju je završio kao član druge najbolje petorke novajlija, svoju ulogu i napredak pronašao kao igrač kod koga se nalazi lopta i koji kreira igru u drugoj postavi", ističe Krejmers.

Prema njegovim rečima, Bogdanović uživa u toj ulozi, koja je slična onoj koju je imao u finišu svoje poslednje sezone u Partizanu.

"Mislim da mogu da iskreiram mnogo otvorenih šuteva za druge i sebe", rekao je Bogdanović.

Krejmers dodaje i da je Bogdanović prvi koji kaže da njegova druga sezona nije bila bez mana.

"Dobra sezona, pristojna sezona, ali sa mnogo uspona i padova. Ima još mnogo stvari za učenje i popravak", rekao je Bogdanović.

Autor ističe da je Bogdanović možda stavio preveliki pritisak na sebe, dok je pokušavao da stvori hemiju sa novim saigračima i da se uklopi u stalne prelaske iz prve u drugu petorku, uz istovremeno pokušavanje da održi svoj ritam i pronađe ličnu konfornu zonu.

"Imao sam mnogo različitih uloga istovremeno. Samo pokušavam da pomognem timu", naveo je Bogdanović.

Krejmers dodaje da se prečesto dešavalo da u poslednjim sekundama napada lopta ostane u Bogdanovićevim rukama, uz jednostavnu parolu - snađi se, pošto druge opcije nije bilo, uz povremene greške i pogrešne odluke.

"Dešavaju se loše selekcije šuta. Ponekad budete isfrustrirani, to je normalno, želite da postignete koš i uzmete loš šut. To je još jedno iskustvo iz koga moram da naučim", rekao je Bogdanović.

Autor ističe da su Kingsi "poleteli" kada je Bogdanović vraćen u drugu petorku i kada je dirigovao igrom u kojoj su učestvovali Marvin Begli, Heri Džajls, Kori Bruer i Jogi Ferel.

"Njih petorica bi prosečno ubacili 14 poena više od protivnika, za pola sata igre i kreirali čak 21 asistenciju, u poređenju sa svega četiri izgubljene lopte", dodaje Krejmers.

Prema njegovim rečima, Bogdanović poseduje prefinjenu kombinaciju veština i mogućnost da utiče na igru na mnogo načina, što bi ga moglo učiniti jednim od najdinamičnijih kreatora igre u ligi.

"Spreman sam da budem bolji. Stižem do vrhunca svoje karijere i u trećoj sezoni u Kingsima ću nastaviti da igram na najvišem nivou", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve