Nova vest
Košarka

Sreda, 27.02.2019.

16:35

Bibi osumnjičen da je seksualno napastvovao profesorku

Bivšoj NBA zvezdi Majku Bibiju zabranjeno je da radi kao trener u jednoj školi zbog optužbi da je napastvovao jednu profesorku u školi u Finiksu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Bibi osumnjičen da je seksualno napastvovao profesorku
Photo by Christian Petersen/BIG3/Getty Images

Bivi, koji je odigrao 14 sezona u NBA, posle svega neće moći više da radi kao trener košarkaškog tima škole "Šadou Mauntin" i protiv njega je pokrenuta istraga.

"Gospodin Bibi zbog svega ne može da volontira kao trener u našoj školi sve dok je u toku istraga", izjavila je Beli Kelbo, portparol pomenute srednje škole.

Kako prenose mediji u SAD sve se navodno dogodilo još u februaru 2017. godine u školskom dvorištu, a učiteljica je optužila Bibija da je nedolično dodirivao.

"Mogu sa velikom sigurnošću da kažem da se pomenuti incident nije dogodio i to ćemo uspeti i da dokažemo. Bibi nije seksualno napastovao nikoga u bilo kojoj formi pre dve godine, kako gospođa tvrdi ", rekao je Bibijev advokat Donald Haris.

Inače, Bibi je u plodnoj karijeri nastupao u dresu Vankuver Grizlisa, Sakramento Kingsa, Atlante Houks, Majami Hita, Njujork Niksa i Vašington Vizardsa.

U karijeri je imao prosek od 14,7 poena, 5,5 asistencija po meču, a odigrao je ukupno 1.001 utakmicu.

Četrdesetogodišnji Bibi je nedavno školski tim Šedou Mauntina doveo do četvrte titule u državi, pete za ovu školu u poslednjih šest godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve