Nova vest
Košarka

Sreda, 27.02.2019.

08:12

Maestralni Jokić predvodio Denver do velike pobede nad Oklahomom!

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su 42. trijumf u sezoni, pošto su pred domaćom publikom bili bolji od Oklahome Siti Tander sa 121:112.

Izvor: PT

Autor: PT

Maestralni Jokić predvodio Denver do velike pobede nad Oklahomom!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Nikola Jokić odigrao je još jednu u nizu od briljantnih partija i bio je među najzaslužnijima što su Nagetsi i treći put u isto toliko mečeva savladali Tander ove sezone.

Srpskom centru bio je potreban jedan skok do tripl-dabla, a meč je završio sa 36 poena (11/25, 4/7 trojke, 10/13 bacanja), devet skokova i deset asistencija za 35 minuta.

Jokić se u pravom svetlu predstavio širokoj javnosti jer je ovaj meč išao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom (TNT). Denver je ove sezone odigrao 60 utakmica, a ovo je bila tek osma koju je prenosila neka nacionalna televizija.

Srpski košarkaš i Džamal Mari u završnici su postigle najvažnije poene, a Jokiću su navijači sa tribina skandirali – MVP, MVP, MVP!

Pored Jokića istakli su se još Vil Bartona (23p, 5as), pomenuti Mari (20p, 5sk, 5as) i Pol Milsap (12p, 10sk).

Kod Oklahome najefikasniji bio je Pol Džordž sa 25 poena i osam skokova, kao i sedam asistencija, Vestbruk je imao 22 poena, 14 skokova i devet uspešnih dodavanja, dok je Džeremi Grent ubacio 21.

Nagetsi su ostvarili veliku pobedu pošto im je Oklahoma, uz Golden Stejt, glavni konkurent u borbi za vrh zapadne konferencije.

Denver posle 60 odigranih utakmica ima skor od 42/18, dok je Oklahoma na 38/22.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve