Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.04.2018.

14:00

Sa zdravim Teodosićem Klipersi su plej-of tim

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Miloš Teodosić odigrao je samo 45 mečeva u prvoj NBA sezoni ali je bio izuzetno koristan za tim Doka Riversa.

Izvor: PT

Autor: PT

Sa zdravim Teodosićem Klipersi su plej-of tim
Photo by Harry How/Getty Images

Kapiten reprezentacije Srbije imao je dosta uspona i padova tokom takmičarske godine zbog problema sa stopalom.

Od 82 meča Teo je odigrao 45 i prosečno je beležio 9,5 poena, 4,6 asistencija i 2,8 skokova, a Klipersi su tokom tih 45 utakmica ostvarili 29 pobeda i 16 poraza.

Na zvaničnom sajtu NBA pojavila se priča koliko je Teodosić bio koristan igrač za Kliperse, kada je bio u mogućnosti da igra. To govori podatak od 29 pobeda i 16 poraza, a postoje i ostale brojne statistike:

* Kada je Teodosić postigao 10 ili više poena Klipersi imaju skor 16/7, odnosno kada je ubacio 15 ili više poena tim iz 'grada anđela' ostvario je pet pobeda i jedan poraz.

* U utakmicama na kojim je Teo podelio 4+ asistencija Klipersi su na 25/11, kada je imao 5+ dodavanja skor tima je 18/4, dok su Klipersi ostvarili 12 pobeda i dva poraza, kada je Miloš imao šest ili više asistencija.

* Kada je Miloš igrao više od 20 minuta ekipa Doka Riversa ostvarila je učinak od 23 pobeda i 15 poraza, dok na 36 utakmica koliko je startovao LAK ima 22/14.

Klipersi su na kraju sezonu završili sa skorom od 42 pobede i 40 poraza, što im je bilo dovoljno za deseto mesto na Zapadu, a Teodosić se pokazao kao izuzetno važan šraf u timu.

Ukoliko ostane u LA naredne godine i ukoliko ga posluži zdravlje, trebali bismo da očekujemo još bolje partije srpskog igrača, ali i Los Anđeles Klipersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve