Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.04.2018.

08:19

Seltiksi prejaki za Janisa, Boston posle sedme čeka Filadelfiju

Košarkaši Milvoki Baksa završili su ovu sezonu NBA lige porazom u sedmoj utakmici od Boston Seltiksa 112:96.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Seltiksi prejaki za Janisa, Boston posle sedme čeka Filadelfiju
Getty images

Seltiksi su i bez dvojice najboljih igrača Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda uspeli na Istoku da dođu do druge runde plej-ofa nošeni dvojicom mladih igrača i jednim veteranom.

Oni su upisali i rekordnu 31. sedmu utakmicu u plej-ofu.

Udarni trio Milvokija su bili Kris Midlton sa 32, Erik Bledso sa 23 i Janis Adetokumbo sa 22 poena, dok je prevagu kod pobednika napravio Al Horford sa 26 poena i osam skokova, Teri Rozijer sa 26, te Džejson Tejtum sa 20 poena.

Seltiksi su razliku počeli da stvaraju već u prvoj četvrtini kada je Džejson Tejtum pogodio slobodno bacanje na 15:15. Od tog trenutka tim iz Bostona je napravio seriju 15:2 i već do kraja prve deonice vodio sa 30:17.

Adetokumbo je u drugoj četvrtini trojkom uspeo da približi Bakse na četiri poena razlike, Bledso na jedan posed, ali je Boston opet počeo da se odlepljuje i do poluvremena bio nadomak dvocifrene prednosti.

Boston je meč prelomio sa dve vezane trojke Markusa Morisa i Džejsona Tejtuma na minut do kraja trećeg perioda kada su "Kelti" otišli na +16.

Serija je za Milvoki već tu bila rešena, pa se "Grik frik" sa ekipom sada priprema za leto, a Boston za drugo kolo u kom ih čeka ozbiljno "naoštrena" ekipa Filadelfije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve