Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.11.2017.

16:15

Bogdan – ćurka, američka pita i top 10 ruki u NBA

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović kaže da u Americi trenutno igra "američki san" i veruje da može da bude bolji u NBA nego u Evropi.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bogdan – ćurka, američka pita i top 10 ruki u NBA
Getty images

On je za novinare u Kaliforniji otkrio da je tokom jednog od najvećih američkih praznika, Dana zahvalnosti probao neke tipično američke specijalitete.

"Jeli smo ćurku i preliv koji vi stavljate preko. Sos, pire, makarone i sir. I nekoliko pita. Ne volim pitu od bundeve ali sam probao od jabuka i borovnica i to je bilo veoma ukusno. Opet ćemo nešto slično uraditi za Božić iako smo pravoslavci i naš Božić je nešto kasnije.Dolaze roditelji i proslavićemo 25. jer ćemo svi biti tu", rekao je Bogdanović za Sakramento Bi.

Iako nešto stariji od ostalih rukija, Bogdanović se na relativno malom uzorku dobro snašao u NBA ligi do sada. Pre nekoliko večeri dao je pobedonosni koš protiv Golden Stejta pa se osim u svakodnevici, dobro snalazi i na terenu.

Na 18 utakmica do sada, vodeći je među rukijima sa linije penala (94.1 odsto), a među deset najboljih rukija je i u pogledu poena po meču (9.5), procentima šuta (44.1 odsto), ukradenim loptama i asistencijama (1.9) za 23 minuta po utakmici.

Generalni menadžer Kingsa Vlade Divac kaže da je skauting u NBA odličan zbog čega će srpski košarkaš morati stalno da se prilagođava. Pobeda protiv Voriorsa, a onda "potop" protiv Milvokija.

"To je još jedna lekcija. Pobediti Voriorse jedne večeri, a onda sledeće završiti praznih šaka, to ne smemo da radimo. U Evropi igramo možda dve utakmice nedeljno. Igramo jedne večeri, putujemo (komercijalnim letom) sledećeg dana i onda igramo naredne večeri. Nemamo čartere, vi putujete po ceo dan, a mi to zovemo uzastopnim utakmicama", kaže Bogdanović koji kaže da između igranja u Evropi i NBA ima još razlika.

Kao primer navodi to što se u Americi više pažnje posvećuje zagrevanju, osim već dobro poznatog sistema konstantne promene takmičenja (Evroliga/nacionalna ili regionalna liga).

"U Evropi nema toliko utakmica, ali ako izgubite trener vas sledećeg dana kažnjava tročasovnim treningom. Ovo je moj san i uživam u tome. Znam da mogu da budem bolji ovde nego u Evropi", zaključuje Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve