Nova vest
Košarka

Sreda, 29.11.2017.

08:02

Jokić i Bogdanović nisu oduševili

Srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović imali su prosečne nastupe u NBA ligi protekle noći.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Jokić i Bogdanović nisu oduševili
Foto: Getty images, Tanjug/AP

Jokić je postigao sedam poena (3/7 iz igre) uz po šest skokova i asistencija, te po jednom blokadom i ukradenom loptom u debaklu Denver Nagetsa protiv Juta Džeza 106:77.

Bogdanović je takođe ubacio sedam poena (2/3) uz dve ukradene lopte i asistencijom u katastrofalnom porazu Sakramento Kingsa od Milvoki Baksa 112:87.

Džez je serijom 20:6 na startu trećeg perioda "pobegao" Nagetsima i dominantnom defanzivnom igrom u drugom poluvremenu "slomio" rivala iz Kolorada.

Jutu je predvodio Derik Fejvors sa 24 poena, devet skokova, pet asistencije i tri blokade, 16 je postigao Donovan Mičel, 15 Jonas Jerebko uz osam uhvaćenih lopti, 14 je dodao Alek Bruks, a 13 je postigao Riki Rubio uz pet asistencija.

Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Geri Heris sa 18 poena, 11 je postigao Kenet Farid uz osam skokova, dok je dvocifren učinak imao još samo Džamal Marej sa deset.

Janis Adetokumbo postigao je 19 od svoja 32 poena u trećem periodu za laganu pobedu Baksa u Kaliforniji nad Kingsima. Grk je imao i po pet skokova, asistencija i ukradenih lopti za 26 minuta na parketu.

Baksi su fenomenalnom odbranom u drugom kvartalu (29:11) napravili razliku koju su potom održavali beksprekornim napadom (59% šut iz igre, 27 asistencija).

Adetokumba je najbolje pratio Erik Bledso sa 21 poenom uz po pet skokova i asistencija, te tri ukradene lopte, dok je Kris Midlton dodao 12 poena.

U ekipi Kingsa najefikasniji je bio Geret Templ sa 18 poena, 13 je postigao Badi Hild, 11 je ubacio Skal Labisije, a po deset su dodali Zek Rendolf i Vili Koli-Stajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve