Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.08.2017.

12:03

Jokić u Top 5 najnesebičnijih igrača u NBA

Američki sajt "Fadeaway world" napravio je listu deset najnesebičnijih igrača u NBA ligi, a naš Nikola Jokić se nalazi među najboljih pet.

Izvor: PT

Autor: PT

Jokić u Top 5 najnesebičnijih igrača u NBA
Getty Images

Centar Denver Nagetsa rangiran je kao četvrti najnesebičniji igrač, odnosno košarkaš koji ne gleda toliko na svoju igru, već asistencijama uključuje sve u igru.

Jokić je imao tu sreću da se cela franžiza podredi njemu, da ima maksimalnu slobodu, međutim on to vraća svojom raznovrsnom igrom u napadu.

"Fadeaway" navodi da je Srbin došao u NBA ligu kao još jedan Evropljanin koji bi delio minutažu sa Nurkićem, međutim kada su mu dati "ključevi" napada, Nikola se pokazao kao jedan od najboljih visokih igrača u ligi.

Brzo je postao jedan od najboljih asistenata lige i ne samo kod visokih igrača, već uopšte, navodi ovaj portal.

Jokić je prošle sezone bio u konkurenciji za nagradu za igrača koji je najviše napredovao, kao i za najbolju asistenciju godine. Od kada je sredinom decembra napad počeo da se vrti oko Nikole, Denver je postao najbolji ofanzivni tim lige, bolji čak i od Golden Stejta.

Kada je reč o ostalim pozicijama, od desetog do petog mesta raspored izgleda sledeći: Deron Vilijams, Stef Kari, Mark Gasol, Boris Dijao, Riki Rubio i Režon Rondo.

Četvrto mesto je naš Nikola, treći je rangiran Drejmond Grin, drugi Kris Pol, dok prvo mesto zauzima Lebron Džejms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve