Nova vest
Košarka

Utorak, 25.07.2017.

19:07

NBA se početkom avgusta seli u Afriku

Džoel Embid, Dirk Novicki i Kristaps Porzingis predvode grupu igrača koja će učestvovati na 15. kampu Košarka bez granica (BWB) u Južnoj Africi.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

NBA se početkom avgusta seli u Afriku
Getty images

Osim njih, sa 78 dečaka i devojčica (55/23) iz 26 afričkih zemalja će raditi i Kajl Lauri, Si Džej Mekolum, Serž Ibaka, Demarkus Kazins, Kemba Voker i mnoge druge NBA zvezde.

Američku međunarodnu školu u Johanesburgu će od drugog do petog avgusta posetiti i treneri kao što su Erik Spolstra, Majk Maloun i Alvin Džentri i brojne bivše NBA zvezde, sada funkcioneri.

FIBA je u utorak na svom sajtu objavila da će dečaci i devojčice učiti i na terenu i van njega. Efikasno kretanje, pozicioniranje, šut na koš i kontrola lopte.

Van terena će polaznici kampa učiti o zdravlju, liderstvu i komunikaciji, a po jedan polaznik i polaznica kampa će biti odabrani za MVP igrače.

Tokom 15 godina, Košarku bez granica je prošlo 2.780 polaznika iz 134 zemlje, a sa afričkog kontinenta je devet 'kampera' draftovano u NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve