Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.03.2017.

09:45

Voriorsi pokorili Teksas, Baksi slavili u Bostonu

U senci nove spektakularne partije Rasela Vestbruka, Golden Stejt Voriorsi slavili su u derbiju večeri NBA lige protiv San Antonio Sparsa – 110:98.

Izvor:

Autor:

Voriorsi pokorili Teksas, Baksi slavili u Bostonu
Tanju/AP Photo/Darren Abate

Trijumf Voriorsa u Teksasu značajan je za goste iz nekoliko razloga, a najvažniji je svakako onaj da su ovim slavljem gotovo sigurno obezbedili prednost domaćeg terena do kraja borbe za prsten.

GSW sada imaju učinak 60-14 na čelu Zapada, kao i cele lige, odnosno imaju tri pobede više od Sparsa i bolji međusobni skor, na osam mečeva do kraja regularnog dela sezone.

Najviše poena viđeno je u Los Anđelesu, gde su Klipersi savladali Vašington Vizardse 133:124, uz sjajnu partiju gotovo cele starne petorke, Majami Hit slavio je bez većih problema na gostovanju Niksima u Njujorku 105:88, dok su Šarlot Hornetsi, predvođeni Markom Belinelijem, iznenadili Reptorse u Torontu – 110:106.

Milvoki Baksi takođe su napravili iznenađenje trijumfom u Bostonu protiv Seltiksa 103:100, uz 22 poena Janisa Adetokumba, Atlanta Hoksi pobedili su kao gosti Filadelfija 76erse 99:92, a rutinski trijumf na strani zabeležila je i Juta Džez protiv Sakramento Kingsa – 112:82.

U preostalim susretima, Entoni Dejvis i Demarkus Kazins doneli su pobedu Nju Orleans Pelikansima nad Dalas Meveriksima 121:118, dok su Memfis Grizlisi bili bolji od Indijana Pejsersa 110:95.

Ekipa Grega Popoviča nije imala rešenja za Stefena Karija i Kleja Tompsona, Stef je ubacio 29 poena i podelio 11 asistencija, dok je Klej zabeležio 23 poena.

Istakli su se još Dejvid Vest sa 15 i Andre Igudala sa 14 poena.

Kod domaćina je najbolji bio Kavai Lenard sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, Po Gasol dodao je 18 poena, osam uhvaćenih lopti i pet asistencija, Lamarkus Oldridž 17, a Deni Grin 16 poena.

Klipersi Doka Riversa odigrali su odličan meč na timskom nivou, pa i ne čudi da nijedan pojedinac nije posebno iskočio.

Blejku Grifinu nedostajala je jedna asistencija za tripl-dabl, pored 26 poena i deset skokova, Deandre Džordan imao je 23 poena i neverovatnih 18 uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji bio Džej-Džej Redik sa 31 poenom.

Krist Pol je zabeležio 27 poena i 13 dodavanja, a dvocifren učinak imao je i rezervista Džamal Kroford sa 14 poena.

Kod Vizardsa je najraspoloženiji bio neverovatni Džon Vol, ali ni njegov 41 poen, uz osam asistencija, sedam skokova i tri ukradene, nije bio dovoljan da se izbegne poraz. Odličan je bio i Bredli Bil sa 27 poena.

S druge strane, Baksi bi mogli u konačnom zbiru da pomognu Klivlend Kavalirsima, pošto aktuelni šampioni upravo sa Seltiksima vode borbu oko čela Istoka.

Janis Adetokumbo bio je najbolji kod gostiju sa 22 poena, devet skokova i po tri asistencije, ukradene i blokade. Najbolje ga je pratio Kris Midlton sa 19 poena, šest skokova i pet asistecnija. Dobri su bili i Malkom Brogdon sa 16 poena i devet dodavanja, ako i Greg Monro sa 16 poena i osam uhvaćenih lopti.

Kod Bostona je kao po običaju najbolji bio Ajzea Tomas sa 32 poena, pet skokova i četiri progiravanja, ali je ostatak ekipe bio ispod tog nivoa. Džea Krauder ubacio je 13 poena, Everi Bredli 12, a Markus Smart i Al Horford po 11.

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve