Nova vest
Košarka

Subota, 31.12.2016.

09:50

ESPN: Denver jedva shvatio da je Jokić najbolji

Novinar prestižnog sportskog portala ESPN Zek Lov ne shvata "kako je Denver Nagetsima bilo potrebno 30 utakmica da shvate da im je Nikola Jokić najbolji igrač".

Izvor: AK

Autor: AK

ESPN: Denver jedva shvatio da je Jokić najbolji
Foto: Getty images

Jokić ove sezone prosečno beleži 12,4 poena uz 7,6 skokova i 3,6 asistencija, ali u poslednjih deset nastupa 17,3 poena uz 8,5 uhvaćenih lopti i 5,5.

Srpski reprezentativac je od rezervnog centra postao ne samo startni, već i ključni igrač svog tima kako u napadu, tako i u odbrani

"Nikad neću shvatiti kako je Denveru Nagetsima trebalo skoro 30 utakmica da shvati da je Nikola Jokić njihov najbolji igrač. Imaju skor 5-2 otkako je kao starter svojom univerzalnom igrom pokrenuo ekipu, iako su imali težak raspored, uključujući dva meča sa L.A. Klipersima. Nikad neće biti elitna odbrana dok Jokić ojačava nisku postavu. Ali će možda izrasti u prosečnu sledeće sezone. Postava sa Emanuelom Mudiajem, Gerijem Herisom, Danilom Galinarijem, Vilsonom Čendlerom i Jokićem ubacuje oko 112 poena na 100 poseda, što je jednako Hjustonovom proseku sezone". Jokić je u centru toga, predvodi kontre, tuče se, baca lagane horoge", smatra Lov.

A s obzirom na njegovu sjajnu igru jednom rukom, Lov smatra da bi Jokić bio vrlo uspešan i kao vaterpolista, za koji je istakao da je vrlo popularan sport na prostorima bivše Jugoslavije.

"To je vrlo žestok sport. Igrači mogu da dodiruju loptu loptu samo jednom rukom, a sudeći po njegovom snalaženju na uskom prostoru, on je to već savladao. Zvaničnici Denvera ne znaju da li je Jokić igrao vaterpolo kao klinac u Srbiji", napisao je Lov uz prigodan video prilog njegovog poteza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve