Nova vest
Košarka

Sreda, 22.07.2015.

20:38

Beki Hemon za istoriju NBA lige

Košarkaši San Antonio Sparsa osvojili su u ponedeljak Letnju ligu, a njihov trener Beki Hemon je ispisala nove stranice istorije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/John Locher

Sparsi su slavili sa 93:90 protiv Finiks Sansa u finalu u Las Vegasu, a Hemonova je postala prva žena koja je kao prvi trener osvojila trofej.

38-godišnja Beki je prošle godine postala prva žena stalni asistent u jednom NBA klubu, a ove godine je dobila priliku da vodi Sparse u Letnjoj ligi.

Slušali su me i igrali su hrabro i borbeno za mene. Bili su umorni, ali su se borili do kraja”, rekla je Hemonova.

Sparsi su do trofeja došli pošto su zabeležili šest pobeda zaredom.

Hemonova je bivša košarkašica, koja je igrala za američke, španske i ruske klubove tokom karijere. Branila je boje reprezentacije Sjedinjenih Država i Rusije, pošto je dobila rusko državljanstvo igrajući za klubove iz te zemlje.

Ona je sjajan trener. Ona je igrač trener. I to je nešto što nam se svima sviđa”, rekao je Džonatan Simons, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finala Letnje lige.

Hemonova će od predstojeće sezone sarađivati sa srpskim košarkašem Bobanom Marjanovićem, pa će biti zanimljivo videti kako će prevazići visinsku razliku. Beki je visoka 168 centimetara, a Marjanović 222.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve