Nova vest
Košarka

Utorak, 26.08.2014.

16:07

Ilgauskas se vraća da uzme titulu?

Lizvanski košarkaš Židrunas Ilgauskas, koji se penzionisao 2011. godine, mogao bi da se vrati na parket i opet zaigra za Klivlend Kavalirse.

Izvor: AL

Autor: AL

Default images

Ilgauskas je od 2012. specijalni savetnik u ovoj ekipi, ali zbog povratka LeBrona Džejmsa razmišlja da opet zaigra sa "kraljem" i pokuša da osvoji titulu sa Kavsima.

Litvanac ima 39 godina, 14 sezona je nastupao za Kavse, a jednu sa LeBronom proveo i u Majamiju, da tokom NBA karijere prosečno je beležio 13 poena uz 7,3 skokova i 1,6 blokada po meču.

"Big Zi" je dva puta bio učesnik NBA Ol-star vikenda, 1998. je bio u ruki timu sezone, a drži rekord sa najviše odigranih utakmica, skokova i blokada u istoriji Klivlenda.

Očigledno će Kavsi morati da sa svoda svoje dvorane spuštaju penzionisani broj "11" koji je svojevremeno nosio Ilgauskas.

Kavsi su ovog leta pored povratka Džejmsa vodeli još jednog Ol-star igrača, jednog od najboljih krilnih centara lige Kevina Lava, te Šona Meriona, Brendana Hejvuda i Džejmsa Džonsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve