Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.06.2014.

12:03

Vejd i Boš slobodni, Hit na potezu

Kao što se očekivalo Dvejn Vejd i Kris Boš su poput LeBrona Džejmsa 'izašli' iz ugovora sa Majami Hitom dve godine pre isteka.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Isto je uradio i Udonis Hezlem, pa Hit sada ima rekordnih 55 miliona dolara u 'seleri kepu' za sledeću sezonu.

Majami se nada da 'velika trojka' nije otišla u istoriju, već da će sva trojica (Džejms, Vejd i Boš) potpisati nove ugovore.

Američki mediji spekulišu da su se oni (sastali se u sredu u Majamiju) na ovaj potez odlučili kako bi primorali klub da dovede ozbiljna pojačanja za sledeću sezonu.

'Trojka' je 2006. odustala od petogodišnjih ugovora te sa različitim ekipama potpisala na tri sezone, pa su 2010. svi bili slobodni agenti, nakon čega su zajedno potpisali sa Majamijem.

Vejd je u naredne dve sezone trebalo da dobije 41,8 miliona dolara, a Boš 42,6 miliona. Mediji nagađaju da će pristati na smanjenje plate kako bi Hit imao prostora za pojačanja.

Međutim, sada se u SAD spekuliše da je Džejms od Hita tražio maksimalni ugovor od 130 miliona dolara na pet sezona.

Tim sa Floride je već napravio jedan korak ka ojačanju tima, jer je nakon drafta napravio trejd kojim je u svoje redove doveo junaka prošlosezonskog NCAA Fajnal-fora, plejmejkera Šabaza Nejpijera.

Džejms je često hvalio Nejpijera poslednjih meseci istakavši i da je on njegov omiljeni igrač na draftu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve