Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.06.2014.

13:21

Garnet igra 20. NBA sezonu

NBA veteran Kevin Garnet odlučio je da odigra još jednu sezonu koja mu je preostala po ugovoru sa Bruklin Netsima, veruje GM Netsa Bili King.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Garnetu će to biti čak 20. sezona u najjačoj ligi sveta u koju je došao direktno iz srednje škole. Više sezona od njega imaće samo Kevin Vilis i Robert Periš, po 21.

Ovaj 38-godišnji krilni centar, koji poslednjih godina igra kao "petica" je prošle sezone prosečno beležio 6,5 poena uz 6,6 skokova, a u tokom karijere ima učinak od 18,6 poena, 10,3 skokova i 3,9 asistencija.

Garnet će u sledećoj sezoni zaraditi 12 miliona dolara, a verovatno će mu biti znatno lakše jer se oporavio prvi centar tima Bruk Lopes.

KG je u Netse stigao prošlog leta iz Bostona u paketu sa Polom Pirsom i Džejsonom Terijem. Dok je problem sa njim očigledno rešen, Netsi i dalje ne znaju šta je odlučio Pirs, koji postaje slobodan agent 1. jula.

"Mislim da će Garnet igrati. Mislim da je ranije počeo pripreme za sezonu nego prošlog leta. Za Pirsa ću znati 1. jula. Tada će svi moći da krenu sa ponudama. Ako ode imamo plan "B". Igrači uvek odlaze, klub mora biti veći od toga", rekao je King.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve