Ilgauskas kod Džejmsa u Majamiju

Židrunas Ilgauskas prešao je u Majami Hit i tako se pridružio saigraču iz Klivlend Kavalirsa Lebronu Džejmsu, potvrdio je Ilgauskasov agent Herb Rudoj.

SOIzvor: B92, ESPN SAD, Grčka
Podeli

Ilgauskas je u taboru 'konjanika' od 1997. godine, a očekuje se da u toku sedmice potpiše dvogodišnji ugovor sa Hitom, rekao je Rudoj.

Litvanski centar (221cm) je izjavio da je vrlo bitan faktor u donošenju odluke bila mogućnost da ponovo zaigra sa Džejsmom.

"Lebron me je ohrabrio i objasnio celu situaciju. On je moj prijatelj i to što je otišao u Majami olakšalo je i meni izbor", rekao je Ilgauskas za "Sun-Sentinel".

I Džejms je na Tviteru pokazao da je srećan zbog dolaska Litvanca.

"Drago mi je da mi se pridružuješ u Saut Biču, prijatelju moj. Takođe, hvala na rečima podrške".

Ilgauskas je u utorak vest saopštio vlasnicima Kavalirsa Danu Gilbertu i generalnom menadžeru Krisu Grantu.

"Njegova najbolja šansa da osvoji titulu je u Majamiju. Teška je to odluka, prošlo je 14 godina u Klivlendu i znam da mu nije bilo lako da kaže da odlazi. Ali, želi da osvoji prsten, to je presudilo", kaže Rudoj.

U sastavu Majami Hita sada se nalaze Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Kris Boš, Adonis Hejslem, Majk Miler i Židrunas Ilgauskas, a očekuje se i dolazak 37-godišnjeg Džuana Hauarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Ubijen Lorencen Rajt

Policija u Memfisu saopštila je da je bivši NBA košarkaš Lorencen Rajt ubijen i da je otvorila istragu o tom slučaju.

NBA petak 30.07. 11:03 Komentara: 5

Turkoglu i Čildres u Sansima

Finiks Sansi ostali su ovog leta bez prve zvezde tima Amarea Stodemajera koji je potpisao za Nikse, a kao zamenu spremaju Čoša Čildresa i Hidajeta Turkoglua.

NBA ponedeljak 12.07. 19:41 Komentara: 8