Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 16.11.2009.

21:13

Radmanović u Golden Stejtu

Vladimir Radmanović trejdovan je iz Šarlot Bobketsa u Golden Stejt Voriorse u trejdu u kojem su timovi razmenili po dva igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Glavna imena trejda su nezadovoljni kapiten Stiven Džekson, koji je zajedno sa Ejsi Louom prešao u Bobketse, i Radža Bel koji je zajedno sa Radmanovićem otišao u Kaliforniju. Dugo se pretpostavljalo da će 31-godišnji Džekson karijeru nastaviti u Klivlend Kavalirsima koji su izrazili interesovanje za njim tokom leta kada je on zatražio da bude trejdovan.

Radža Bel ove sezone će zaraditi 5,3 miliona dolara, a ovo mu je poslednja godina ugovora. Radmanović s druge strane ove godine ima 6,5 miliona, a sledeće će da dobije 6,9. Džekson će ove godine zaraditi 7,7 miliona dolara, a naredne mu počinje novi, trogodišnji ugovor vredan 28 miliona dolara.

Stiven Džekson je prošle sezone igrao možda i najbolju košarku u svojoj karijeri, a prosečno je beležio 20,7 poena, 5,1 skok i 6,5 asistencija. Bolji učinak od njega u ova tri segmenta imala su samo tri igrača, LeBron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Pol.

Radmanović je tokom svoje NBA karijere igrao za Sijets Supersonikse, Los Anđeles Kliperse i Los Anđeles Lejkerse. Ove sezone je na osam utakmica imao prosečno 4,9 poena, 3,6 skokova i 0,9 asistencija. Prošle godine je 46 utakmica odigrao za LA Lejkerse (5.9p, 2.6sk), a 32 za Bobketse (8.3p, 3.2sk).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve