Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 04.04.2022.

13:32

Oksford pobedio Kembridž, skandal zbog psovanja u ženskoj trci

Tim Oksforda slavio je protiv Kembridža prvi put od 2017. godine u čuvenoj veslačkoj trci osmeraca na londonskoj Temzi.

Izvor: B92

Autor:B92

Oksford pobedio Kembridž, skandal zbog psovanja u ženskoj trci
Foto: Profimedia/The Times/News Licensing

"Tamno-plavoi" su u 167. izdanju trke ostvarili vreme 16 minuta i 47 sekundi. Oksford je pobedio za dve i po dužine u trećoj najbržoj trci u istoriji. Oksford sada ima 81 pobedu, četiri manje od Kembridža.

Ovogodišnja trka se vratila na Temzu prvi put od 2019. zbog pandemije koronavirusa. Izdanje za 2020. je otkazanu, dok je prošlogodišnje održano bez gledalaca na reci Grejt Uz zbog kovid restrikcija u Londonu.

"Dugo godina smo pokušavali, dugo godina neuspeha. Ponosan sam na ono što smo uradili ovde
", rekao je veslač Oksforda Tobajas Šroder za BBC.

U ženskoj trci Kembridž se revanširao pobedom za dve dužine vremenom 18 minuta i 22 sekunde produživši niz nepobedivosti na pet godina. U ukupnom skoru posle 76 trka Kembridž vodi 46-30.

"Bilo je ludo, bilo je brzo, bilo je emotivno. Potpuno sam preplavljna emocijama",
rekla je predsednica Kembridža Bronja Sajks.

"Rizikovao sam gurajući ih ispred nih, na kraju se isplatilo kako je trka odmicala. Svaka čast Oksfordu, sjajno su se trkali i gurali nas do kraja. Ponosan sam šta smo uradili", rekao je kormilar ženskog tima Kembridža Džasper Periš.

Koliko ga je oduševila pobeda pokazalo je njegovo slavlje posle trke kada je u naletu emocija opsovao pred kamerama zbog čega se BBC javno izvinio javnosti.

Međutim, Periš je već bio na udaru jer se tim Oksforda bunio zbog njegovog "agresivnog kormilarenja" tokom trke.

Sudija Džon Geret je priznao da je bilo agresivno, ali je istakao da to nije bilo dovoljno da se tim Kembridža diskvalifikuje.

"Gurao sam nas do krajnjih granica mogućnosti. Pretpostavljam da, u trenutku, pomisliš da moraš da uradiš sve što možeš da bi pobedio",
rekao je Periš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve