Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 26.09.2020.

09:30

Na Adi Evropsko prvenstvo u veslanju za juniore

Beograd je u subotu i nedelju biti domaćin Evropskog prvenstva u veslanju za juniore, najvećeg sportskog dobađaja ove godine u Srbiji.

Izvor: PT

Autor: PT

Na Adi Evropsko prvenstvo u veslanju za juniore
(Photo by Warren Little/Getty Images)

"Ekipa koja je najviťe pokazala ove godine je svakako dvojac bez kormilara, u kojem veslaju Nikola Kolarević i Darko Maliťić. Oni su jedini "probili" vremensku normu i bili su najbrŞi dvojac na svim trkama ove godine, tako da od njih očekujemo siguran ulazak u finale i borbu za medalje. Moram da kaŞem da je od ostalih ekipa i četverac bez kormilara kvalitetan, i da i u toj disciplini očekujemo borbu za ulazak u finale", rekao je koordinator za juniorsku muťku i Şensku reprezentaciju Miloť Čudić.

Srbiju će na ovom takmičenju predstvljati devet posada: skif (juniorke), dvojac bez kormilara (juniori), dubl skul (juniorke i juniori), četverac bez kormilara (juniori), četverac skul (juniorke i juniori) i osmerac (juniorke i juniori).

Prve trke na EP za juniore u Beogradu počinju u subotu od 9.30, a repesaŞi su na programu od 14 časova.

Trke za raspodelu medalja na programu su u nedelju od 12.26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve