Na Tašu "Trofej Beograda" u skokovima u vodu

Jedino takmičenje u Srbiji u skokovima u vodu u kalendaru LEN-a, "Trofej Beograda" ispisaće ovog vikenda na Tašmajdanu svoju najsjajniju stranicu.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt Engleska
Podeli
Foto: Savez za skokove u vodu
Foto: Savez za skokove u vodu

Iz sedam zemalja učestvovaće čak 130 takmičara u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji, a taj rekord prati podatak da se po listi učesnika može reći da će biti i najkvalitetniji i to u jubilarnom 15. izdanju.

Iz Ukrajine stiže Harkov, klub koji je iznedrio i osvajače olimpijskih medalja. Izuzetna saradnja i prijateljski odnosi učinili su da iz Hrvatske i Sofije stižu izuzetno brojne ekipe. Skakači iz Zadra, Rijeke, Zagreba i Vitoše već su se dokazali na jakim međunarodnim takmičenjima tako da će u Beogradu osvojiti veliki broj medalja. Na prošlogodišnjem takmičenju najjači utisak ostavili su kadeti Steaue, a sada trener te dece predvodi klub Trijumf. Mađari su ove godine domaćini Svetskog prvenstva i ovog puta dolaze u većem broju nego obično sa čak tri kluba. I po prvi put u Beogradu pojaviće se predstavnici Švedske, čije boje će braniti njihov najbolji klub Neptun.

Ali neće se srpski skakači zadovoljiti samo ulogom dobrog domaćina. Učestvovaće četiri beogradska kluba, Čukarički, Taš Palilula, Vračar i Fontana Vuleks, a u borbu za medalju očekuje se da će se uključiti Marija Jokić, Anja Miljević, Đorđe Miletić, Ivan Nikolić (juniori), Stela Džimović, Tara Nikolić, Nikola Paraušić, Kozma Stajić (kadeti) i Tara Vesić (pionirka). Za većinu naših reprezentativaca ciljno takmičenje u sezoni je Balkansko prvenstvo koje će se krajem maja održati u Beogradu.

Pokrovitelj takmičenja je grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu. Ulaz za gledaoce je besplatan, a satnica turnira je subota od 9 do 14 i 16 do 21 sata, i nedelja od 9 do 14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.