Plivačica se onesvestila u bazenu – potonula na dno usred nastupa na SP FOTO

Anita Alvares, američka plivačica, onesvestila se tokom nastupa u sinhronom plivanju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo nije prvi put da se nešto slično dešava Aniti Alvares. Navodno se onesvestila i tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Barseloni prošle godine.

Tom prilikom je potonula na dno bazena odakle ju je izvukla Andrea Fuentes, njen trener.

"Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam videla da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro oseća", rekla je Fuentes.

Alvaresova je na nosilima odnesena do medicinskog centra, a iz plivačkog tima SAD je usledilo saopštenju u kom su istakli da je sa njom sve u redu.

"Samo je imala vodu u plućima. Kada je prodisala sve je bilo okej. Osećala sam se kao da je prošao ceo sat. Drala sam se na spasioce da uskoče u vodu, ali oni nisu čuli ili me nisu shvatili. Nije disala, išla sam što brže kao da je finale Olimpijskih igara", dodala je Fuentes.

Ovaj incident nije obeshrabiro Alvares koja planira da odmara tokom četvrtka i nastupi u petak. Ovo je treće Svetsko prvenstvo za 25-godišnjakinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.