Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 21.06.2021.

11:10

Dresel i Ledecki prevode američki plivački tim u Tokiju

Američki plivački tim na Olimpijskim igrama u Tokiju, od kojeg se očekuje da ponovo bude u vrhu po zlatnim medaljama, predvodiće Kejleb Dresel i Kejti Ledecki.

Izvor: SS

Autor: SS

Dresel i Ledecki prevode američki plivački tim u Tokiju
Foto: Profimedia

Na osmodnevnim američkim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Nebraski nije "pao" nijedan svetski rekord, ali Amerikanci procenjuju da imaju brzinu za novu "žetvu" medalja, piše agencija AP.

Dresel će se takmičiti na 50 i 100 metara slobodnim stilom, kao i na 100 metara delfin, a mogao bi da pliva i u najmanje tri štafete u Tokiju.

On je američke kvalifikacije završio tako što je izjednačio svoj nacionalni rekord od 21,04 sekunde na 50 metara slobodno, što je najbolji rezultat ove godine u svetu.

Pre pet godina u Rio de Žaneiru, Dresel je osvojio dve zlatne medalje u štafetama, ali je od tada na svetskim prvenstvima osvojio 13 zlata i dva srebrna odličja.

Kada je reč o Kejti Ledecki, ona će u Tokiju plivati na 200, 400, 800 i 1.500 metara slobodnim stilom.

Biće favorit za odbranu titule na 800 metara i za pobedu u najdužoj ženskoj trci u kojoj drži svetski rekord.

Međutim, ona neće biti favorit na 200 ili 400 metara slobodno, gde će joj najveća rivalka biti Australijanka Ariarne Titmus.

Nakon što nije uspela da uđe u tim na 100 metara slobodno, Simon Manuel je poslednje večeri kvalifikacija pobedila na duplo kraćoj deonici.

Manuel neće braniti istorijsko zlato iz Rija na 100 metara slobodno kada je postala prva crkinja koja je osvojila olimpijsku medalju u plivanju. U Tokiju će joj se pridružiti Natali Hinds, koja se sa 27 godina plasirala na svoje prve Olimpijske igre.

Lidija Jakobi je prva plivačica sa Aljaske koja je ušla u američki olimpijski tim. Ova 17-godišnja plivačica će se takmičiti na 100 metara prsno.

Među višestrukim osvajačima olimpijskih zlata koji nisu uspeli da uđu u tim su i Nejtan Adrijan, Rajan Rohti, Met Grivers, Kejtlin Bejker, Kodi Miler, Kevin Kordes i Toni Ervin.

"Ostavili su nam mnogo posla. To ne pada samo na moja pleća, svi u timu ćemo morati da uložimo više napora jer je ono što su ostavili iza sebe ogromno", rekao je Dresel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve