Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 26.03.2020.

08:03

Lekcija asu iz SAD od Italijana: Drama je kod obolelih od koronavirusa, ne kod sportista

Bivši evropski prvak i svetski vicešampion u plivanju, Italijan Luka Doto, kritikovao je poznatijeg kolegu iz SAD Rajana Loktija.

Izvor: MS

Autor: MS

Lekcija asu iz SAD od Italijana: Drama je kod obolelih od koronavirusa, ne kod sportista
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Doto, koji je rođen u mestu Kamposampjero u pokrajini Veneto, pogođenoj u velikoj meri koronavirusom, zamerio je osvajaču 12 olimpijskih medalja na tome što je javno izrazio nezadovoljstvo odlaganjem Igara u Tokiju za 2021. godinu.

Pročitajte još Šampion strepi za sportiste: Mlad sam, zdrav, snažnih pluća, a zamorim se od šetnje

Lokti je bio ljut što su Olimpijske igre pomerene za narednu godinu kada će proslaviti 37. rođendan.

"Trenirao sam temeljno i veoma dobro. Ove Olimpijske igre bile bi najvažnije u mojoj karijeri zbog svega što mi događalo u Riju. Ipak, ovakve stvari su iznad mene", objavio je Lokti, drugi po broju medalja ikada na OI, iza Majkla Felpsa.

Njegov "post" izazvao je reakciju Luke Dota, koji ne može da veruje da je neko stavio lični interes ispred aktuelnog trenutka.

"Čitam objave očajnih sportista koji u suzama pišu da su uznemireni, da su se borili i žrtvovali ni za šta jer će se Olimpijske igre održati sledeće godine. Momci, o kakvim brojevima govorimo?", odgovara Doto.

Doto je dodatno pojasnio.

"Pravu dramu doživljavaju oni koji su oboleli ili koji će na kraju ovog perioda izgubiti posao i neće znati kako da nahrane porodicu".

Doto, dvostruki osvajač evropskog zlata u slobodnom stilu, za kraj je opisao stanje sportista.

"Profesionalni sportisti u ovom trenutku bi trebalo da se smatraju privilegovanima. Neki od nas su stvarno neodgovorni", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve