Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 23.07.2019.

18:12

Sun Jang stigao drugi, ali osvojio zlato na 200 slobodno

Kineski plivač Sun Jang osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu.

Izvor: SN

Autor: SN

Sun Jang stigao drugi, ali osvojio zlato na 200 slobodno
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Sun Jang je osvojio zlato iako je do cilja stigao kao drugi. Naime, Litvanac Danas Rapšis je diskvalifikovan zbog zbog pogrešnog starta pa je najsjajnije odličje pripalo Kinezu.

On je trku završio za minut i 44,93 sekunde. Japanac Kacuhiro Macumoto osvojio je srebro, dok su Rus Martin Maljutin i Britanac Dankan Skot "podelili" bronzu.

Na ceremoniji proglašenja pobednika Skot nije želeo da pruži ruku Sun Jangu, kao ni da se fotografiše s njim. Skot se tako solidarisao s Australijancem Markom Hortonom koji je pre dva dana bojkotovao ceremoniju dodele medalja na 400 metara slobodnim stilom.

Amerikanka Lili King osvojila je zlatnu medalju u disciplini 100 metara prsno ispred Ruskinje Julije Efimove i Italijanke Martine Kararo. Bez trostruke svetske šampionke u bazenu, Amerikanke Kejti Ledeci, zlato u trci na 1.500 metara pripalo je Simoni Kvadareli iz Italije.

Kanađanka Kajli Mas osvojila je zlato u trci na 100 metara leđno, dok je u konkurenciji muškaraca u istoj disciplini trijumfovao Kinez Su Đijao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve