Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 08.09.2018.

15:20

Najtrofejnija afrička olimpijka postala ministarka sporta

Bivša olimpijska šampionka u plivanju Kirsti Koventri postavljena je u petak za ministarku sporta Zimbavea.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Najtrofejnija afrička olimpijka postala ministarka sporta
Getty images

Predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva postavio je 34-godišnju Koventri za ministarku omladine, sporta i rekreacije. On je u julu pobedio na izborima, kada je zamenio dugogodišnjeg vladara Roberta Mugabea.

Koventri je i članica Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, predsednica sportske komisije MOK i potpredsednica Olimpijskog komiteta Zimbabvea.

Koventri je na Olimpijskim igrama u Atini 2004. i Pekingu četiri godine kasnije osvojila zlatne medalje u trkama na 200 metara leđno, a takođe ima i četiri srebrne i bronzu i najtrofejnija je afrička olimpijka.

Ona je završila karijeru posle Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, njenih petih Olimpijskih igara. Osvojila je sedam od osam olimpijskih medalja u istoriji Zimbabvea.

Pre nje, olimpijsku medalju za Zimbabve, i to zlatnu, osvojio je ženski tim u hokeju na travi na Igrama 1980. godine u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve