Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 30.10.2008.

13:26

Čavić: "Žao mi je, moram da odem"

Naš najbolji plivač svih vremena Milorad Čavić promoran je da iz Srbije ode u Italiju, gde će nastaviti da trenira.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Posle osvajanja srebrne medalje na OI u trci na 100 metara delfin stilom i dočeka pred gradskom skupštinom Čavić je odlučio da ostane u otadžbini i tu nastavi sa treninzima. Međutim, od silnih obećanja političara, da će mu obezebditi najbolje uslove, nije ostalo ništa. Milorad je trenirao na bazenu Tašmajdan, a onda je sve krenulo naopako.

Počeo sam da treniram. Kombinovao bazen i teretanu, sve sam sam osmišljavao. Sa ekipom sam bio u Španiji i odlično trenirao. Po povratku me je sačekalo neprijatno iznenađenje. Pao je krov na Tašu! Jedini preostali bazen bio je na Banjici i ja sam prešao tamo“, rekao je Čavić za Sportski žurnal.

Međutim, tamo sjajni plivač nije mogao da se adekvatno pripremi za predstojeće EP u malim bazenima u Rijeci.

Zahvalan sam ljudima na Banjici, ali tamo je izuzetno teško raditi. Voda se ne greje, a termin za trening mi se podudarao sa terminima za građanstvo i škole plivanja. Vratio sam se u Beograd sa najboljim namerama i željom da nešto promenim, ali to nije moguće. Da li treba da na treningu razmišljam hoće li mi se krov srušiti na glavu. Da li treba neko da strada da bi počeli da rešavamo probleme.“

Čavić nema problem samo sa mestom za treniranje.

Obećan mi je i stan, a sada čitam da je u izgradnji, a i tada ću ga dobiti samo na korišćenje, bez mogućnosti da ga uredim kako želim. Znam da država ima puno problema, ali je bitno da stojimo iza onoga što obećamo. Iskreno, mislo sam da će se mnogo više ceniti ono što sam uradio za svoju zemlju“.

Milorad se sada seli u Italijansku Ispru, gde će nastaviti da se sprema za prvenstvo.

Teško mi je da odem, ali nema drugog rešenja. Moj boravak ovde je samo gubljenje vremena. Pre Pekinga sam trenirao čitavu godinu, samo ja znam kakav je to život. Ostaju nada i želja da se nešto promeni, ali to se neće skoro desiti“, rekao je Milorad Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

303 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve