Srpski kajakaši bez medalja trećeg dana EP

Srpski kajakaši veslali su četiri A finala na Evropskom prvenstvu u Poznanju, ali su ostali bez medalja.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Kajakaški savez Srbije
Foto: Kajakaški savez Srbije

Milica Novaković zauzela je peto mesto u finalu jednoseda na 200 metara. Ona je najkraću deonicu izveslala za 42,776 sekundi i medalja joj je izmakla za 25 stotinki.

Novaković u nedelju očekuje finale jednoseda na 500 metara u 11.32.

Muški četverac na 500 metara, u sastavu Nebojša Grujić, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov, zauzeo je šesto mesto u vremenu jedan minut i 26,365 sekundi.

Bojan Zdelar je zauzeo sedmo mesto u finalu jednoseda na 1.000 metara, pošto je trku izveslao za tri minuta i 47,765 sekundi, dok je Kristina Bedeč u finalu jednoseda na 1.000 metara bila šesta s vremenom četiri minuta i 22,408 sekundi.

U finale jednoseda na 200 metara plasirao se Strahinja Stefanović, koji je polufinalnu trku izveslao za 36,478 sekundi i kroz cilj prošao kao prvi.

Finale jednoseda na 200 metara vesla se u nedelju tačno u podne.

Obe posade dvoseda na 200 metara takmičenje na Evropskom prvenstvu završile su u polufinalu. Marija Dostanić i Anastazij Bajuk polufinale su završile na petom mestu, dok su Nebojša Grujić i Marko Dragosavljević bili šesti.

Poslednjeg dana takmičenja na ovogodišnjem šampionatu Evrope srpski reprezentativci veslaće u četiri A i jednom B finalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.