Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 28.02.2021.

12:30

Stefanović: Pripreme idu prema planu

Vicešampion sveta u jednosedu na 200 metara, Strahinja Stefanović, na pripreme u Antaliju otputovao nešto ranije u odnosu na ostatak nacionalnog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Stefanović: Pripreme idu prema planu
Foto: Kajakaški savez Srbije

Strahinja je zadovoljan učinkom na prvom delu priprema u Turskoj.

"Pripreme idu po planu, vreme nas odlično služi i možemo da iskoristimo svaki dan baš onako kako treba. Do sada je sve urađeno kako smo planirali i srećan sam zbog toga. Imamo još puno vremena da se spremimo. U Turskoj ću boraviti još pet nedelja i posle toga se vraćamo u Srbiju gde ćemo nastaviti ostatak priprema", objašnjava Strahinja.

Kao i Milica Novaković, Strahinja je na Svetskom prvenstvu 2019. godine izborio olimpijsku kvotu za najatraktivniju disciplinu u sprintu.

"Normu sam izborio još u Segedinu, ali kvalitet moram da pokažem i ove godine. Moram da pobedim kolege iz reprezentacije kako bih potvrdio normu, izborio mesto na putu za Tokio i otišao na Olimpijske igre",
kaže Stefanović.

Za razliku od nekih drugih sportova gde je olimpijska norma direktno vezana za sportistu koji tu normu izbori, u kajaku i kanuu se izbaraju olimpijske kvote koje se posle popunjavaju na nacionalnim izbornim takmičenjima.

"U Tokio će putovati najbolji, i treba da bude. Meni odgovara što postoji neki mali pritisak i što ne smem da se opustim. Upravo zbog toga sada treniram najviše i najpametnije što mogu. Trenutno mi super ide i tako treba i da nastavim. Kao što sam već rekao ima još puno da se radi i imam dosta vremena da se spremim kako treba. Nadam se da ću izaći na kontrolu u najboljoj formi i da ću biti bolji nego što sam ikad bio. Verujem u sebe i znam koliko mogu",
iskren je Strahinja.

Stefanović naglašava da je prvi deo priprema svake godine isti.

"Počeli smo sa veslanjem već uveliko i sada radimo dosta obima, takva nam je svaka godina gde u početku ima manje intenziteta, a više rada i više pređenih kilometara na vodi. Isto tako i u teretani. Na pripremama veslamo dosta duže deonice za razliku od takmišarskog perioda. Sada radimo na tehnici, poboljšavamo neke moje nedostatke koje sam imao prošle godine",
objašnjava Strahinja.

Kao jednu od prednosti trening kampa u Antaliji, Strahinja ističe to što je odvojen od svakodnevnog života.

"Ovde smo na pripremama odvojeni od svega i sad je pravi trenutak da se posvetim sebi i da radim na onome što mi je nedostajalo. Slobodnog vremena imamo jako malo, ali uspevam nekako da se odmorim i da nađem snage da sve ovo izdržim kako bi mi sve posle bilo lakše. Imam tri do četiri treninga dnevno i jako je teško uklopiti se. Dosta sam se prilagodio i jako dobro podnosim sve što mi je trener zadao i sve što sam do sada radio. Znam da dobro treniram i zbog toga se još više radujem trkama koje me očekuju", naglašava Strahinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d