Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 14.07.2019.

15:30

Marija Dostanić i Biljana Relić šampionke Evrope!

Marija Dostanić i Biljana Relić nove su šampionke Evrope u dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine!

Izvor: B92

Autor:B92

Marija Dostanić i Biljana Relić šampionke Evrope!
Foto: Nebojša Radoviæ / KSS

Dostanić i Relić u Račicama su do zlatne medalje stigle odličnom vožnjom tokom cele deonice, a naročito u samom finišu trke koju su izveslale za 1.45,508 minuta.

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1.45,532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798).

"Trka je bila jaka i odlično smo izveslale. Jako sam zadovoljna kako smo finiširale trku i mislim da nam je to i donelo zlatnu medalju. Veoma sam ponosna i na moju partnerku, Biljanu Relić, i presrećna sam što smo uzele zlato" naglasila je Marija Dostanić posle dodele medalja.

Osvajanjem zlata u Račicama Dostanićeva i Relićeva su tituli juniorskih šampionki Starog kontinenta iz 2016. godine dodale i zlato u konkurenciji mlađih seniorki.

"Odličan je osećaj s obzirom da sam sa Biljom uzela i kao juniorka zlatnu medalju i što smo sada uspele da ponovimo taj rezultat u mlađim seniorkama i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti da osvajamo zlato", naglasila je Dostanićeva.

Mariji Dostanić prethodno je medalja u jednosedu na 500 metara izmakla za 34 stotinke, s obzirom da je kroz cilj prošla kao četvrta.

"Bila sam jako tužna, ali uspela sam da se koncentrišem na dvosed i dobro smo se pokazale" zadovoljna je Dostanićeva.

Sa druge strane, Biljanu Relić od 16 sati i 41 minut očekuje i finale u jednosedu na 200 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve