Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 04.06.2018.

21:09

Beograd spreman za EP, kajakaši očekuju tri medalje

Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu održaće se narednog vikenda na Adi Ciganliji uz učešće više od 1.000 takmičara iz 40 zemalja.

Izvor: B92

Autor:B92

Beograd spreman za EP, kajakaši očekuju tri medalje
Getty images / ilustracija

Državni sekretar za sport Nenad Peruničić prognozirao je da će srpski takmičari osvojiti pet medalja.

"Veliko zadovoljstvo je biti uz šampione. Pre ovog sastanka sam se kladio da ćemo osvojiti pet medalja. Moram da naglasim veliku saradnju ministarstva omladine i sporta, Kajakaškog saveza Srbije i Grada Beograda. Imamo nekoliko takmičenja i to je nastavak saradnje i pokazatelj rada Vlade Srbije. Ovo je prolazna stanica za Tokio. Rezultati neće izostati i očekujem što više navijača i da Beograd bude grad sporta. Ubedjen sam da ćemo osvojiti pet medalja, muškarci tri, a devojke dve", rekao je Peruničić.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović rekao je da su Evropa i svet vraćeni u Beograd organizacijom prvenstva, a selektor Bora Sibinkić da su reprezentativci spremni za šampionat.

"Imamo prvenstvo koji je specijalan događaj za nas. Učestvujemo u 14 disciplina, spremni smo, mada je prvenstvo došlo dosta ranije nego inače", rekao je selektor.

Najmlađa članica srpskog kajakaškog tima Marija Dostanić istakla je da se dobro uklopila u ostatak tima.

"Mi najmlađi smo tu da pratimo sestre Moldovan i Milicu Starović. Učestvovaću u dve discipline i imati veliko zadovoljstvo što ću se takmičiti pored svetske šampionke Kristine Beleš", rekla je Dostanićeva.

Srpski reprezentativac Marko Novaković posebno je izrazio zadovoljstvo zbog velikog takmičenja pred domaćom publikom.

"Ova ekipa je navikla narod na odličja i sada ćemo opet dati sve od sebe da se opravdaju očekivanja. Ne volim da dajem obećanja, ali nadam se da ćemo kao tim uzeti bar tri medalje. Sve preko toga bio bi veliki uspeh", poručio je Novaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve