Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 17.05.2013.

15:52

Počela regata u Zemunu

Međunarodna jedriličarska regata "Šampionat Dunava - Euro Micro 2013" krenula je sa Zemunskog keja, u organizaciji JKZ i JSS i trajaće do 19. juna.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Regata ima međunardoni karakter jer je od pre nekoliko godina uvršćena u zvanični kalendar Euro Micro šampionata i boduje se za Euro Mikro Kup.

Iz tog razloga se očekuje dolazak stranih posada koje žele da se dobrim plasmanom izbore za značajne bodove u šampionatu koji obuhvata sedam regata u sedam zemalja: Francuskoj, Nemačkoj, Srbiji, Letoniji, Rusiji, Poljskoj i Belgiji.

U regati učestvuju i posade iz Hrvatske, Poljske i drugih evropskih zemalja. Regata se boduje i za prvenstvo Srbije u Mikro klasi, u kome se nadmeću najuspešnije domaće posade.

Mikro klasa u Srbiji poslednjih godina doživljava ekspanziju, pa ne čudi što naše posada u poslednje vreme na velikim svetskim takmičenjima beleže odlične rezultate, kažu u Jedriličarskom klubu Zemun.

Klasa ulaže napore da se učešćem na što većem broju međunarodnih regata i dovodjenjem dobrih stranih posada na regate kod nas podigne nivo kvaliteta jedrenja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve