Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 24.10.2011.

08:48

Luka Tošić četvrti u Sloveniji

Mladi srpski jedriličar Luka Tošić zauzeo je četvrto mesto na Otvorenom prvenstvu Slovenije u klasi laser 4.7.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tošić je bio jedini srpski predstavnik na tom prvenstvu, a medalja mu je izmakla u pretposlednjoj trci u subotu, kada je prestupio na startu (OCS).

Prva dva dana prvenstva duvao je umereni vetar, od 15 do 20 čvorova, severoistočnog pravca, a poslednjeg dana trke se nisu vozile zbog nedostatka vetra.

Na prvenstvu Slovenije pobedio je Bendžamin Vadnai iz Mađarske.

Otvoreno prvenstvo Slovenije bila je prva faza dvonedeljnih priprema evropskog šampiona. Luka već u ponedeljak putuje u Hjeres, na jugu Francuske, gde će mu se pridružiti sestra Tara. Pripreme se završavaju međunarodnom regatom, a povratak za London i u školu planiran je za 4. novembar.

Takoza Luku i Taru počinje sezona priprema na moru. Oni se spremaju za sledeću sezonu, gde ih već krajem marta čeka Svetsko prvenstvo u Argentini. Odluka o intenzitetu priprema i odlasku dva najbolja srpska jedriličara juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji na to prestižno takmičenje zavisi, naravno, od finansijske podrške sponzora, odnosno roditelja, dok sa druge strane Predsedništvo Jedriličarskog saveza Srbije još uvek nije predložilo način na koji će da pomogne tim mladim talentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve