Bufon najbolji golman Mundijala

Italijanski reprezentativac Đanluiđi Bufon proglašen je za najboljeg golmana Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 10.07.2006.

01:11

Default images

Bufon je na turniru primio samo dva gola: autogol Kristijana Zakarda u meču sa SAD (1:1) i gol iz penala Zinedina Zidana u finalnom meču. Između tih pogodaka, 28-godišnji Bufon ostao je nesavladan punih 500 minuta.

Njegov rival u finalu Fabijan Bartez bio je najbolji golman 1998, dok je Nemac Oliver Kan 2002. osvojio trofej za najboljeg golmana i najboljeg igrača.

Italija je osvojila titulu pobedivši Francusku na penale 5:3, pošto je u regularnom delu meča bilo 1:1.

FIFA će ime najboljeg igrača turnira saopštiti u ponedeljak pre podne. Favoriti su članovi pobedničke selekcije Andrea Pirlo (najbolji igrač polufinalnog i finalnog meča) i kapiten Fabio Kanavaro, koji je titulu osvojio u svom stotom nastupu za reprezentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: