Širak: "Zidan je ljudina"

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 10.07.2006.

00:50

Default images

Francuski predsednik Žak Širak izjavio je da je ponosan na francusku fudbalsku reprezentaciju, uprkos porazu od Italije u finalu Svetskog prvenstva u Nemačkoj. "Neću ih tešiti, ali ja im se jednostvno divim i poštujem ih", rekao je Širak francuskim medijima u Berlinu, gde je gledao finalni meč SP.

"Oni nemaju razloga da budu tužni", rekao je. "Uradili su nešto izuzetno što je učinilo da cela Francuska zadrhti", ocenio je on.

"Imaju pravo da budu ponosni na sve što su uradili", dodao je Širak, koji je posebno pohvalio kapitena Zinedina Zidana, igrača koji je postigao prvi gol za Francusku u večerašnjem finalu, ali je u drugom produžetku dobio crveni karton.

Širak je rekao da ima "puno poštovanje prema tom čoveku, koji pokazuje najlepše vrednosti sporta i najveće ljudske kvalitete koji mogu da se zamisle".

Imati Zidana je "čast za francuski sport i jednostavno čast za Francusku", istakao je Širak.

Zidanu je finalni meč bio poslednji u igračkoj karijeri, pošto je najavio povlačenje iz fudbala po završetku SP u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: