Mali izgledi za odlaganje finala

Izvor: Aleksandar Stojanoviæ

Nedelja, 09.07.2006.

10:48

Default images
Svetska fudbalska federacija ne veruje da postoje značajni izgledi da se početak finalne utakmice odloži zbog vremenskih nepogoda. Zbog nevremena, u petak je otkazan koncert posvećen Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi. Kao što se i očekivalo, sve ulaznice za finale su prodate.

Po pravilniku, postoji mogućnost odlaganja utakmice zbog vremenskih nepogoda ali nema velikih izgleda da će se to godini.

"Kako sada stvari stoje, utakmica će se igrati. Citirao sam pravilnik po kojem organizacioni komitet može da odluči u zavisnosti od situacije. Može se odložiti početak i za jedan čas kasnije i za dan kasnije. Utakmica bi trebalo da se igra jer su uslovi odgovarajući i prognoza je povoljna. Nema sumnje u vezi sa tim. Nema potrebe da spekulišemo" – rekao je Markus Zigler, portparol FIFA.

Obezbeđenje će raditi po planu koji je korišćen i na pretnodnim mečevima u Berlinu a nema karata za finale.

"Ulaznice se više ne mogu kupiti. I one koje su distribuirane preko nacionalnih saveza su prodate. Što se tiče bezbednosnih planova, oni su isti kao i za svaku drugu utakmicu koja je igrana u Berlinu. Do sada je sve bilo veoma uspešno. Kontrola ulaza i bezbednost unutar stadiona je dobro sprovedena. Nema razloga da nešto menjamo" – dodao je Zigler.

Odigrane su 62 utakmice i nije utvrđen nijedan doping prekršaj igrača.

"Na Svetskom prvenstvu 2006. uspeli smo da sa medicinske tačke gledišta, značajno smanjimo opasnu igru koja je dovela do uočljivog pada povreda na terenu. A ovo je treće uzastopno prvenstvo sveta na kojem nije bilo dopinga i mislim da bi to trebalo naglasiti" – zaključio je on.

Nemci se prisećaju polufinala Svetskog prvenstva 1974. kada je polufinale između Zapadne Nemačke i Poljske odigrano po tako lošim uslovima da je meč ostao upamćen kao Bitka na vodi. Svi se nadaju da se nešto slično neće ponoviti večeras u 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: