Finale: ko je odmorniji?

Izvor: Vladimir Roganoviæ

Petak, 07.07.2006.

12:37

Default images

Francuska i Italija pripremaju se za finale Svetskog prvenstva u Nemačkoj, a veći deo priče o toj utakmici svodi se na to koji će tim biti svežiji u nedelju uveče.

Francuska ima dan manje za pripremu, ali je Italija u polufinalu morala da igra 30 minuta duže, pošto je pobedila u produžecima.

Italijani su u polufinalu u utorak pobedili Nemačku sa 2:0, golovima u drugom produžetku, dok su Francuzi u sredu pobedili Portugal sa 1:0, bez produžetaka.

"Znaćemo to tek na kraju meča", rekao je selektor "trikolora" Rejmon Domenek, koji i dalje izgleda umorno, posle povrtaka iz Minhena u kamp reprezentacije na severu Nemačke.

Italija je, sa druge strane, ocenila da će to biti izjednačena borba, jer će prednost jedne biti poništena prednošću drugog tima.

"Oni su imali jedan slobodan dan manje, ali mi smo igrali produžetke. Zato niko nije u prednosti", rekao je tim menadžer Italije Luidji Riva.

U toku četiri sedmice, oba tima odigrala su po sedam utakmica i oba su morala da u svim mečivima izvode svoje najbolje sastave. Teškoće su izbile u sredu, kada su Francuzi imali velike probleme da zadrže napade Portugalaca.

"Naterali su nas na ogromne napore. Tačno je da smo umorni i da imamo tri dana za oporavak", kazao je Domenek. Francuska je, uz to, specijalan slučaj, s obzirom da skoro polovinu tima čine veterani sa ograničenom mogućnošću za oporavak.

Medjutim, do sada, igrači kao što su 34-vorogodišnji defanzivac Lilijan Tiram i vezni igrač Zinedin Zidan, takodje u 34 godini, nisu pokazali znake slabosti.

Još važnije od umornih nogu, biće psihički umor. Igrači žive zajedno već oko sedam nedelja. "Razlika će biti u mentalnom aspektu", ocenio je Domenek. "Ipak, finale će svima dati krila", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: