Podolski najbolji mladi igrač

Izvor: Vladimir Roganoviæ

Petak, 07.07.2006.

11:57

Default images

Nemački fudbaler Lukas Podolski proglašen je za najboljeg mladog igrača Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Nagrada koju prvi put na ovom SP dodeljuje Svetska fudbalska federacija, zasniva se na glasanju navijača i na konačnom izboru Tehničke grupe Fife.

Finalisti u glasanju bili su još Portugalac Kristijano Ronaldo, Argentinac Lionel Mesi, Luis Valensija iz Ekvadora, Trankilo Barneta iz Šcajcarske, i Španac Sesk Fabregas.

U uži izbor na osnovu glasova koji su stigli preko Interneta ušli u Ronaldo, Mesi i Valensija, dok su se Barneta, Febregas i Podolski tu našli po izbroru Tehničke grupe Fifa. Podolski je, po glasovima navijača, bio četvrti. Pobednik je na kraju odlučen glasovima 14 članova Tehničke komisije Fife.

Lukas Podolski postigao je tri gola u šest utakmica na SP u Nemačkoj.

Nagrada za najboljeg mladog igrača dodeliće se "igraču rodjenom tačno ili posle 1. januara 1985. godine, a koji ostavi najači utisak na SP", piše u kriterijumima za nagradu, u koje su još ukljkučeni "stil, harizma, ferplej i ljubav prema igri, kao i čista tehnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: