Nemačka u polufinalu kroz penale!

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je bolje izvodila penale od Argentine.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Petak, 30.06.2006.

19:11

Default images

Posle devedeset minuta igre rezultat je bio 1:1, promene nije bilo ni u produžecima. Argentina je povela u 49. minutu golom Ajale, a izjednačio je Miroslav Klose u 80. minutu. Oba pogotka postignuta su glavom. Jens Leman je heroj nacije, pošto je odbranio penale Ajali i Kambijasu, sva četvorica Nemaca bila su precizna.

Tokom prvog poluvremena igralo se veoma tvrdo uz inicijativu Argentine, koja nije iskazana promenom rezultatom. Za prvih 45 minuta načinjeno je 25 faulova, a Nemci su igru otvorili sa tri prekršaja u prvom minutu.

Na startu drugog dela Ajala je posle kornera izvanredno skočio u duelu sa Kloseom i doneo vođstvo „Gaučosima“.

Argentinci su se tada povukli, Nemci napadali uglavnom bez izgrađenioh akcija, mada je Balak promašio čistu priliku. U toj akciji povredio se argentinski golman Abondansijeri, koga je zamenio Leo Franko.

Pekerman je tada načinio kontroverzne izmene - ubacio je Kambijasa umesto Rikelmea, a zatim Krusa umesto Krespa. Ulazak Kambijasa zvuči smisleno da sa terena nije povučen plejmejker tima, a ulazak Krusa bi imao svrhu da je Argentina sačuvala prednost.
Međutim, nekoliko minuta kasnije isplatile su se Klinsmanove izmene (Borovski i Odonkor umesto Švajnštajgera i Šnajdera) – Balak je centrirao, Borovski glavom prebacio, a Klose dobio duel sa Sorinom i zakucao glavom loptu u Frankov desni ugao.

U 90. minutu Argentina je imala sjajnu priliku, kada je Leman sa gol linije izvukao loptu.

U produžecima obe ekipe igrale su veoma oprezno, pa golova nije bilo. Najbliži je bio Koločini, koji je neprecizno centrirao, ali je lopta letela 50 metara i pala na prečku.

Nemci su penale izvodili perfektno - Nuvil, Balak, Podolski i Borovski nisu ostavili mnogo nade Franku. Krus i Rodriges pokazali su kako se izvode penali, ali je udarac Ajale bio mlak, pa je Leman uhvatio živu loptu. To je dalo prednost Nemcima, a meč je završen Lemanovom odbranom Kambijasovog udarca.

Veliku radost na tribinama malo su pomutili incidenti na terenu, u kojima su učestvovali Oliver Birhof i veći broj argentinskih igrača.

Statistika sa utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: