Domenek: Rasističke uvrede

Izvor: MR

Četvrtak, 29.06.2006.

17:40

Default images

Selektor reprezentacije Francuske Rejmon Domenek rekao je da su njegovi igrači bili izloženi rasističkim uvredama od strane španskih navijača, tokom duela Francuske i Španije u osmini finala SP u Nemačkoj.

“Kada smo stigli ispred stadiona španski navijači su pravili -majmunske zvuke-”, rekao je Domenek.

Španija već duže vreme ima problem sa rasizmom. FS Španije kažnjen je pre dve godine sa 45.000 funti nakon što su navijači u Madridu vredjali reprezentativce Engleske. I selektor Luis Aragonjes je bio u centru pažnje kada je 2005. godine vredjao francuskog centarfora Tjerija Anrija na rasnoj osnovi.

Posle duela Španije i Francuske u osmini finala SP, Anri je kratko prokomentarisao taj incident: “Najbolji odgovor je bio da pobedimo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: