Francuska pobedila Španiju sa 3:1

Izvor: Beta

Utorak, 27.06.2006.

23:02

Default images

Fudbalska reprezentacija Francuske poslednji je učesnik četvrtfinala Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Francuzi su u Hanoveru posle bolje igre potpuno zasluženo savladali Španiju sa 3:1 golovima Riberija u 41,Vijere u 83. i Zidana u 90.minutu.

Jedini pogodak za Špance koji su nastavili tradiciju ispadanja na velikim takmičenjima u osmini ili četvrtini finala postigao je Vilja iz penala u 27.minutu.

U ne preterano zanimljivoj, ali svakako uzbudljivoj utakmici Francuzi su nagradjeni za hrabriju igru u drugom poluvremenu.

Odluka je pala u 83.minutu kada je posle jednog centaršuta sa leve strane, Luis Garsija u nameri da otkloni opasnost iz svog kaznenog prostora glavom prosledio loptu na drugu stativu, gde se usamljeni Vijera dugo nameštao i na kraju uz pomoć Ramosa (od koga se odbila lopta) glavom prosledio loptu u mrežu.

Tek tada Španci koji su puno taktizirali u drugom poluvremenu (Aragones zamenio i Raula i Vilju, a ubacio Hoakina i Garsiju) su krenuli ofanzivnije, dva odlična prodora po desnoj strani imao je Hoakin, ali je otvorena igra «furije» u poslednjih 5 minuta kažnjena posle sjajnog prodar Zinedina Zidana u 90.minutu.

Bivši fudbaler Reala (koj je sredinom drugog poluvremena došao u verbalni sukob sa Aragonesom i opsovao ga na španskom) je posle solo prodora i sjajnog driblinga prosledio loptu u mrežu ispod Kasiljasa i tako produžio svoju karijeru za još najmanje 90 minuta.

Francuska će tako u četvrtfinalu u Berlinu igrati protiv Brazila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: