Švajcarci na čelu grupe G

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

23:05

Default images

Poslednji učesnici osmine finala Svetskog prvenstva su selekcije Švajcarske i Francuske. Švajcarci su u Hanoveru pobedili sa 2:0 selekciju Južne Koreje u 3.kolu grupe G i meču koji je direktno odlučivao putnika za osminu finala. Pogotke za istorijski uspeh Švajcarske postigli su Senderos u 24 i Frej u 77.minutu.

Iako su Korejci konstantno napadali, posebno u drugom poluvremenu kada su «jurili» zaostatak od jednog gola, zbog svoje nespretnosti i nekoliko odličnih intervencija golmana Cuberbilera i odbrane na čelu sa Johanom Fogelom, nisu postigli pogodak.

Najagilniji u napadu Koreje bio je Li Čun So, ali je njegov udarac 15 minuta pre kraja meča fantastično izblokirao Viki (udarac završio na prečki) a u 57.minutu najlepši detalj na utakmici izveo je igrač meča Frej koji je posle jednostavne akcije topovskim udarcem iz ne baš idealne pozicije pogodio stativu gola Koreje.

Švajcarci su na jednostavan način došli do prvog pogotka. Posle relativno mirne igre na početku (Korejci bili nešto agilniji i agresivniji) u 24.minutu posle centaršuta Jakina, Sendersos je sjanim udarcem glavom sa 7-8 metara doneo prednost svom timu, i otrčao obliven krvlju ka svojoj klupi da proslavi pogodak (prilikom udarca sudario se glavom sa Čoi Jin Čeulom).

Drugi gol izazvao je buru negodovanja na klupi Južne Koreje, ali je usporeni snimak pokazao da su posle serije optužbi, sudije jednu komplikovanu situaciju pravilno ocenile.

Akcija Švajcarske na nekih 25 metara od gola okončana je završnim pasom ka Freju koji je lako obišao golmana Vona i pogodio mrežu.

Centarfor Švajcarske u trenutku upućivanja lopte bio je u očiglednom ofsajdu, medjutim loptu mu je slučajno dodao jedan od odbrambenih fudbalera Koreje pa tako nije ni bilo potrebe da se dosudi ofsajd (iako je pomoćni sudija pre toga podigao, pa spustio zastavicu).

Švajcarska će u osmini finala igrati protiv Ukrajine, dok će Francuska u derbiju runde igrati protiv Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: