Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.06.2006.

00:48

Koalicija "Urugvaj - policija"

Jedna od svakako najbizarnijih situacija, dogodila se na prvom Svetskom prvenstvu, 1930. godine u Montevideu. Reprezentacija tadašnje Jugoslavije, bez igrača iz Hrvatske, stigla je do polufinala šampionata. Tamo je čekao domaćin Urugvaj, a sa njim i "domaćinski" uslovi za igru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poveli su "plavi" golom Moše Marjanoviće, koji je grudima ubacio loptu u mrežu na pas Baneta Sekulića. Tada na scenu stupa brazilski sudija Rego, koji prvo poništava gol Milutina Ivkovića, a nedugo zatim priznaje gol Urugvajcima, kakav nikada do tada, a i nakon toga nije viđen na fudbalskim utakmicama.

Naime, kako je tvrdio Milovan Jakšić, naš čuveni golman "El Grande Milovan", loptu koja je išla u aut, u igru je vratio lokalni policajac i dodao do levog krila Irartea, ovaj je prosledio ka Anselmu, a ovaj iza Jakšićevih leđa. Kada su svi na stadionu očekivali da naši izvedu nesuđeni aut, Brazilac je pokazao na centar.

To je dotuklo jugoslovenske igrače, koji su do kraja utakmice primili šest golova i s obzirom da nije bila predviđena utakmica za bronzanu medalju, podelili treće mesto sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve