Samizdat: Moja pravila igre

Western Union
 
Postoji mnogo razloga zbog čega žalim što se nisam rodio sredinom prošlog veka. Jedan od njih zove se Dragoslav Šekularac. Šekija sam poslednji put sreo ovog proleća. Smejao sam se do suza njegovim pričama, shvatanju života i fudbala. Kažu da je takav bio ceo život.

Postojeći komentari (6) | Pošaljite komentar

Život Lotara Mateusa ozbiljno je povezan sa Srbijom. Zablistao je na svetskoj sceni veličanstvenim golom protiv naše (tada zajedničke) reprezentacije. Zatim je uveo beogradski klub u Ligu šampiona, oženio Novosađanku, da bi pred početak Mundijala 2006. glasno rekao ono o čemu mnogi ćute – da reprezentacija SCG igra ružan fudbal.

Postojeći komentari (4) | Pošaljite komentar

Petnaest minuta pre kraja finala Svetskog prvenstva 1950. Urugvaj je gubio na Marakani, pred 199 hiljada gledalaca. Onda je Pepe Skjafino pogodio mrežu Brazilaca i šokirao domaće igrače i publiku. Sasvim dovoljno da Giđa postavi konačnih 1:2 i otme boginju pobede džinovskom susedu za slavu malenog Urugvaja.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Ne znam mnogo dečaka iz osamdesetih kojima Gari Lineker nije bio jedan od idola. Bio je to fudbaler kojem je teško naći manu.

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Hejsel, 29. maj 1985. godine. Jedna od najvećih tragedija u istoriji fudbala imala je i komičan detalj – trk Zbignjeva Bonjeka preko protivničke polovine, dok za njim jure ogromni Fil Nil i Mark Lorenson u za dva broja manjim dresovima i šortsevima.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Vic sa početka osamdesetih kaže: Beba pada sa prozora solitera, pritrčava Dino Zof i hvata je. Okupljeni građani mu aplaudiraju, posle čega logično sledi – degažman... Zof je u svoje doba bio sinonim za golmana na svakoj tački naše planete, a njegov učinak to potpuno opravdava.

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Superheroj iz Palerma, igrao je samo jedno leto. Svakako da je mogao mnogo više, ali činjenica da ga nije bilo ni u albumu sa sličicama, a da je postao najbolji strelac Mundijala u Italiji, govori o čudnoj fudbalskoj sudbini ovog momka.

Postojeći komentari (7) | Pošaljite komentar

Teofilo Kubiljas Arizaga je najbolji peruanski fudbaler svih vremena. Za reprezentaciju je odigrao 81 utakmicu, učestvovao je na tri svetska prvenstva, a sa deset golova na završnim turnirima jedan je od najefikasnijih.

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Nisam ga nikada gledao uživo kako igra fudbal, a malo je nedostajalo. Ipak, upoznao sam ga 9. marta ove godine, kada je bio u Beogradu. Potpisao mi se ispod svoje sličice u albumu „Minhen 1974“.

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Georgi Had ži je rođen u rumunskoj provinciji, posle dobrih nastupa u Farulu iz Konstance 'premešten' je u Steauu 1987. Stadion u Konstanci danas nosi Hadžijevo ime. Sa najtrofejnijim rumunskim klubom osvojio je tri titule i Kupa u nizu, kako vrlo umešan i kreativan igrač, često potpuno nepredvidiv, dobio je nadimak 'Maradona sa Karpata'.

Postojeći komentari (4) | Pošaljite komentar


prethodna strana 1 od 4 sledeća idi na stranu
Šta je RSS?

VESTI

Arena